Blog entry by Sara Kono

blog_listing Object ( [entries] => [totalentries] => [filters] => Array ( [entry] => blog_filter_entry Object ( [conditions] => Array ( [0] => p.id = ? ) [overrides] => Array ( [0] => site [1] => course [2] => module [3] => group [4] => user [5] => tag ) [availabletypes] => Array ( ) [type] => [id] => 15 [tables] => Array ( ) [params] => Array ( [0] => 15 ) ) ) )
Fotografia e Sara Kono
by Sara Kono - e enjte , 19 korrik 2018, 09:05
Anyone in the world

Sot, edukimi nuk përfshin vetëm materialet e printuara dhe memorizimin e tyre. Inovatoret janë përpjekur që të përmirësojnë programin e mësimit me anë të teknologjisë, duke parë zhvillimin e shpejtë të kësaj të fundit.


Mësimdhënia e Kombinuar është bërë pjesë e programeve të studimit në gjimnaze dhe në universitete e cila ka ndërthurur botën dixhitale me mësimin tradicional. Mund të themi që nxënësit këtë metodë mësimdhënie kanë vite që e praktikojnë vetë, pasi teknologjia zë një pjesë të madhe në përditshmërinë e tyre, duke lexuar materiale online si për lëndë shkollore, por edhe për të marrë njohuri më tepër për tema të ndryshme.


Rëndësia e Mësimit të Kombinuar:


- Mundësi më tepër për mësuesit dhe për nxënësit

- Më shumë mënyra për të angazhuar nxënësit për të mësuar

- Të dyja palët zhvillojnë aftësitë e tyre teknologjike

- Mësimi bëhet më i këndshëm pasi përfshin grafika, video, lojra për temat mësimore


Studime kanë treguar që kjo metodë mësimdhënie ul përqindjen e moskryerjes së detyrave, përmirëson aftësitë e të nxënit dhe rrit angazhimin e studentëve, duke pasur një shumëllojshmëri materialesh.


Gjithashtu ndikon edhe në kohën e studimit, studentë të cilët e përthithin informacionin më shpejt mund të kalojnë tek temat pasardhëse, ndërkohë që të tjerët mund të fokusohen më tepër në një temë të caktuar për ta kuptuar më mirë. Është i përshtatshëm për cdo nxënës, pasi secili prej tyre ka metodën e tij të studimit dhe është një mënyrë e cila plotëson nevojat e tyre, krijon një program studimi të personalizuar, ndryshe nga ajo tradicionale.


CEI arriti të sjellë metodën e Mësimit të Kombinuar me anë të platformës Metronom, pas një rrugëtimi të gjatë dhe me kërkime të shumta, me synimin për të rritur aksesin e edukimit cilësor për këdo, kurdo dhe kudo. Për të marrë më shumë informacion rreth ideimit të saj dhe vet platformës, mund të ndiqni dokumentarin e mëposhtëm, Të Mësosh për të Ardhmen. [ I modifikuar: e enjte , 19 korrik 2018, 10:17 ]