Site blog

blog_listing Object ( [entries] => [totalentries] => [filters] => Array ( [tag] => blog_filter_tag Object ( [tables] => Array ( [t] => tag [ti] => tag_instance [p] => post ) [availabletypes] => Array ( ) [type] => [id] => 46 [conditions] => Array ( [0] => ti.tagid = t.id [1] => ti.itemtype = 'post' [2] => ti.component = 'core' [3] => ti.itemid = p.id [4] => t.id = ? ) [params] => Array ( [0] => 46 ) [overrides] => Array ( ) ) ) )
Fotografia e Sara Kono
by Sara Kono - e martë , 10 korrik 2018, 11:59
Anyone in the world

Gjatë periudhës së pushimeve, të gjithë i vendosim vetes një qëllim: të bëjmë dicka produktive. Pavarësisht motivimit dhe dëshirës së madhe në fillim për t'i arritur këto gjëra, jo gjithmonë shkon ashtu sic e planifikojmë.

Për studentët e gjimnazeve dhe universiteteve është e rëndësishme që të shpenzojnë sadopak kohë me studimet e tyre për tu përgatitur në provime, për të rifreskuar njohuritë e tyre, por edhe për të marrë njohuri të reja në fusha të ndryshme. Metronom ju jep këtë mundësi për kurse të fushave të ndryshme: për lëndë shkollore por edhe për përmirësim të aftësive tuaja. Ndjekja e kurseve online ose trajnimeve është një mënyrë shumë e mirë për të shpenzuar kohën në mënyrë sa më eficiente, por edhe argëtuese, jo vetëm materiale mësimore por edhe lojra. 


Cilat janë disa gjëra që mund të bëjmë për t'u motivuar në ndjekjen e kurseve?


- Krijoni një program studimi


   Gjatë pushimeve koha kalon pa u kuptuar dhe vjen një moment që gjendemi në përfundim të tyre, duke pyetur veten nëse i përmbusha qëllimet që kisha vendosur. Ju mund të krijoni një program studimi, ku caktoni ditët dhe orët kushtuar ndjekjes së kurseve në një afat kohor të caktuar. Metronom ju ndihmon të ndiqni programin tuaj duke përdorur kalendarin e tij për të gjitha kurset që jeni të regjistruar. Kështu, duke ndjekur programin tuaj, ju arrini të përmbushni planet tuaja, të mësoni dicka, por edhe të argëtoheni dhe të shijoni pushimet. 


- Vendosini vetes një qëllim


   Mënyra më e mirë për të përfunduar dicka është duke i vendosur vetvetes një qëllim të caktuar. Cfarë dua të arrij unë në këtë periudhë kohe? Shkruajini qëllimet tuaja diku ku të jenë lehtësisht të dallueshme dhe t'iu kujtojnë se pse e keni nisur dhe cfarë do të përfitoni në përfundim të saj. 


- Ndiqini kurset hap pas hapi


   Në Metronom, kurset janë të ndara në tema të ndryshme dhe është një ndihmesë për ju për të përcaktuar edhe programin e studimit. Nëse nuk dëshironi të uleni dhe të mësoni për orë të tëra, ndajeni informacionin në pjesë dhe kushtojini disa minuta në pushime të vogla gjatë ditës. 


- Caktojini vetes një shpërblim


   Nëse deri tani nuk ka funksionuar asnjë nga pikat e mësipërme, provoni të shpërbleni veten pas përfundimit ose arritjes së një qëllimi. Një shpërblim i vogël ju mban të motivuar deri në fund.

[ I modifikuar: e mërkurë , 11 korrik 2018, 10:19 ]